Επικαιρότητα :
Αρχική » » Πως να στήσεις επιχείρηση;

Πως να στήσεις επιχείρηση;

Διατυμπανίζει το ανάλγητο κράτος ότι επιθυμεί την ανάπτυξη και το άνοιγμα νέων επιχειρήσεων που θα συνδέεται με προσλήψεις υπαλλήλων για μείωση της ανεργίας. Με αφορμή λοιπόν την επικοινωνία και τα παράπονα αναγνώστη του ιστολογίου μας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι καμία απολύτως μεταρρύθμιση δεν έχει πραγματοποιηθεί που να διευκολύνει ουσιαστικά το στήσιμο μίας νέας επιχείρησης. Απαρχαιωμένες διαδικασίες που έχουν μείνει οι ίδιες εδώ και δεκαετίες από τους αργόμισθους του ελληνικού δημοσίου.

Μια απλή επιχείρηση λιανικής πώλησης με τρόφιμα ή υγειονομικού ενδιαφέροντος, για να κάνει έναρξη στην εφορία χρειάζεται άδεια λειτουργίας. Μπορεί λοιπόν αφού νοικιάσει το χώρο να πάρει προέγκριση να κάνει έναρξη στην εφορία και μετά να περιμένει να βγει η οριστική άδεια. Έλα που όμως για να βγει η άδεια χρειάζεται ο έλεγχος από ένα σωρό υπηρεσίες και ένα τσουβάλι με χαρτιά και όλα αυτά με τους τεμπέληδες του Ελληνικού δημοσίου να κάνουν τη ζωή δύσκολη στον ενδιαφερόμενο. 

Αποτέλεσμα η αναμονή 6 με 10 μήνες ώστε να βγει η τελική άδεια. Και πως μπορεί ο επιχειρηματίας να καλύψει τα έξοδα που τρέχουν όλο αυτό το διάστημα όπως ενοίκιο και λογαριασμοί; 

Κανέναν μάλλον δεν ενδιαφέρει αυτό. Οπότε η εταιρεία ξεκινά να λειτουργεί χωρίς άδεια με τον όποιο φόβο από καταγγελίες και ελέγχους των υπηρεσιών που στο τέλος καταλήγουν σε πρόστιμα και έξτρα έξοδα για την επιχείρηση.


Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart