Επικαιρότητα :
Αρχική » » Είναι μόνο θέμα παιδείας;

Είναι μόνο θέμα παιδείας;

Πολλές φορές ακούμε εκ των έσω, διάφορα σχόλια για την παιδεία μας και ότι οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ μπροστά και οι πολίτες της πολύ πιο συνηδειτοποιημένοι. Είναι άραγε αλήθεια αυτό; Είμαστε ένα λαός απαίδευτος και αμόρφωτος; Αυτή είναι μια πραγματική μικρή ιστοριούλα που έλαβε χώρα στη "αγαπητή μας" Γερμανία.Ένας Έλληνας φίλος μόλις είχε ξεκινήσει να εργάζεται εκεί και μετά από λίγους μήνες έφερε και την οικογένεια του με δύο μικρά παιδιά. Στο αεροδρόμιο που πήγε να τα παραλάβει με το αυτοκίνητο, δεν είχε τα ειδικά καρεκλάκια στο πίσω κάθισμα και απλά η μητέρα τα κρατούσε στο πίσω κάθισμα στην αγκαλιά της. Γνώριζε ότι ήταν λάθος και ήταν κάτι που πότε δεν το είχε κάνει στην Ελλάδα.

Με το που ξεκίνησε από το αεροδρόμιο και μετά από 5 λεπτά το σταμάτησε η αστυνομία για συστάσεις, τη σχετική καταγραφή της παράβασης και επίδοση κλήσης. Σαφώς και δεν πέρασε η δικαιολογία ότι τώρα ήρθαν από το εξωτερικό. Η απάντηση ήταν απλά έπρεπε να το είχατε προβλέψει και μεριμνήσει.

Το πρόβλημα λοιπόν στη χώρα μας δεν είναι η έλλειψη παιδείας των πολιτών της αλλά η αστυνόμευση. Ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Γάλλοι, ούτε οι Βρετανοί, ούτε οι Ελβετοί είναι καλύτεροι από εμάς. Το αντίθετο θα έλεγα μάλιστα. Όλα είναι θέμα πολιτείας κράτους και αστυνόμευσης. Απλές πολιτικές αποφάσεις μπορούν σε μία μέρα να λύσουν προβλήματα δεκαετιών.

Τα σκουπίδια που πετάμε κάτω, το παρκάρισμα σε θέσεις αναπήρων και γενικά σε θέσεις που δεν επιτρέπεται η στάθμευση, οι παραβάσεις του ΚΟΚ, ο χρηματισμός των δημόσιων λειτουργών και ένα σωρό άλλα καθημερινά άσχημα παραδείγματα που μας ενοχλούν, θα μπορούσαν να είχαν λυθεί με απλές πολιτικές αποφάσεις. Κανένας πολιτικός από την μεταπολίτευση δεν είχε το σθένος να διορθώσει αυτές τις μικρές παθογένειες και όλα σε χάρη της ψηφοθηρίας και της δημιουργίας κομματικών στρατών.

Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart