Επικαιρότητα :
Αρχική » » Το δίλημμα της επιλογής πολιτικών

Το δίλημμα της επιλογής πολιτικών

Αυτοί που αποφασίζουν να εμπλακούν με την πολιτική και ιδίως αυτοί που τελικά πρωταγωνιστούν ή ηγούνται κινημάτων, παρατάξεων, κομμάτων και όλα τα συναφή, είναι δεδομένο ότι έχουν μία ιδιομορφία στο χαρακτήρα. Μπορεί να είναι αυτάρεσκοι, μεγαλομανείς, επιδειξιομανείς, ψώνια και άλλα πολλά παρεμφερή. Άλλοι δεν είναι καν έξυπνοι και βρίσκονται κοντά στο κατώφλι της βλακείας. Επιλέγονται από κάποιους πονηρούς είτε λόγω οικογενειακής παράδοσης είτε λόγω γνωριμιών για να επιτελέσουν συγκεκριμένους ρόλους.

Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αλλιώς πως ένας άνθρωπος θεωρεί ότι μπορεί να επιβληθεί σε χιλιάδες κόσμο και να παίρνει  αποφάσεις που καθορίζουν τη μοίρα του. Και όχι μόνο αυτό, να θεωρεί ότι πάντα είναι σωστός και πάντα έχει δίκιο. Εμείς οι απλοί πολίτες, της καθημερινότητας και το μόχθου δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική αυτή, απλά γιατί δεν έχουμε κάποια από αυτά το κουσούρια.

Από την άλλη βέβαια είναι αναγκαίο κακό να υπάρχουν κάποιοι που να ηγούνται των κοινωνιών, για να διατηρείται η τάξη και η ασφάλεια των πολιτών και να λειτουργεί η δημοκρατία έστω και προβληματικά. Είναι όντως ένα σοβαρό δίλημμα για τις κοινωνίες και τον τρόπο που επιθυμούν να πορευτούν. 


Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart