Επικαιρότητα :
Αρχική » » Σημαντική διάκριση για Ελληνικό σχολείο

Σημαντική διάκριση για Ελληνικό σχολείο

Το Σχολείο της Φύσης και των Χρωμάτων στον Φουρφουρά είναι μια ειδική περίπτωση, που αξίζει αναφοράς. Το σχολείο έγινε δεκτό χωρίς τις ετήσιες εισφορές που κανονικά απαιτούνται, στην παγκόσμια λίστα των Σχολείων της Εναλλακτικής Εκπαίδευσης (παρέα με το Summerhill,το Sands School, τα Sudbury, τα Waldorf, τα Σχολεία του Δάσους κ.α.), εκπροσωπώντας τη χώρα μας σε μια εκπαιδευτική κοινότητα που θέτει διαφορετικούς στόχους. 

Το σχολείο αναφέρει τους τρόπους διδασκαλίας του, δίνεται βάση στο σχολικό εγχειρίδιο, αλλά αποφεύγεται η βαρεμάρα με έξυπνες δραστηριότητες. Ακόμα και στα διαλείμματα, γεννιούνται αφορμές για μάθημα! 

Από το νηπιαγωγείο ακόμα γίνονται μαθήματα στατιστικής για τα μικρά παιδιά, όπου πρέπει, για παράδειγμα, να συγκεντρώσουν στοιχεία του καιρού, τα οποία στη συνέχεια ταξινομούν με τον ίδιο τρόπο μαθαίνουν και άλλες φυσικές επιστήμες, που ξεκινάνε από το νηπιαγωγείο ακόμα.

«Επιπλέον, δεν μπορούμε να κάνουμε μάθημα όταν ή εμείς ή τα πιτσιρίκια δεν έχουμε καλή ψυχολογία. Πολλές φορές σταματάμε στη μέση για να κάνουμε κάτι άλλο, κάνουμε μεγαλύτερα τα διαλείμματα ή ότι άλλο χρειαστεί, ώστε την ώρα που θα είμαστε μέσα, να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας σε ένα στόχο», αναφέρεται στην παρουσίαση του σχολείου. 

Μάθημα και παιχνίδι λοιπόν, και τα παιδιά έχουν αγαπήσει το σχολείο. Το παιδί εκφράζεται, δημιουργεί, μαθαίνει και γίνεται άξιο μέλος ομάδας, αφού μαθαίνει να προσαρμόζεται. «Γιατί, στην τελική, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε, όταν σταματάμε να μαθαίνουμε». 
Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart