Επικαιρότητα :
Αρχική » » Ποδήλατο αντί φυλακή

Ποδήλατο αντί φυλακή


Να μία καλή ιδέα που μπορεί να εφαρμοστεί και στη χώρα μας. O Marcelo Wanderlei da Silva κάνει πεντάλ σε ένα στατικό ποδήλατο. Αλλά αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο ποδήλατο, ούτε γυρίζει το πεντάλ άσκοπα. Ο Da Silva είναι τρόφιμος σε μια φυλακή στο Santa Rita do Sapucai στη Βραζιλία, κοντά στο Σάο Πάολο. Είναι ανάμεσα σε μια μικρή ομάδα κρατουμένων που έχουν την ευκαιρία να μειώσουν τις ποινές τους με την άσκηση σε στάσιμα ποδήλατα που συνδέονται με μπαταρίες αυτοκινήτων που φορτίζουν καθώς κάνουν πεντάλ. Οι μπαταρίες με τη σειρά τους χρησιμοποιούνται για το φωτισμό του δρόμου στην τοπική πλατεία.

Το πρόγραμμα υπάρχει μόνο σε αυτή τη φυλακή, αλλά δεν είναι η μόνη προσπάθεια εναλλακτικής μορφής ποινών στο σωφρονιστικό σύστημα της Βραζιλίας. Ο Jose Henrique, ένας δικαστής στο Santa Rita do Sapucai, έφερε την ιδέα για το πρόγραμμα με το ποδήλατο, ενώ κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο για δωρεάν, καθαρές πηγές ενέργειας . Ήταν μια προσωπική περιέργεια, είπε, και τον οδήγησε μια ιστορία για ένα Αμερικάνικο γυμναστήριο που εν μέρει τροφοδοτείται από τα μέλη που αθλούνται σε αυτό με τη χρήση ποδηλάτων.

Στη μικρή πόλη του, ήταν εύκολο να προσαρμόσει την ιδέα και το έθεσε στην πράξη με την τοπική φυλακή. Το πρόγραμμα παρέχει ένα είδος ποιητικής δικαιοσύνης, είπε. Οι περισσότεροι τρόφιμοι με τις πράξεις τους, στέρησαν την αίσθηση ασφάλειας στα θύματά τους . Τώρα με την παροχή καθαρής ενέργειας που τροφοδοτεί την πλατεία της πόλης τη νύχτα και τον έντονο φωτισμό, οι ίδιοι επανέφεραν αυτήν την αίσθηση ασφάλειας .

Η όλη σκέψη έχει πολύ καλή υποδοχή από τους κρατούμενους όπως επίσης είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την αντίδραση του κοινού δήλωσε ο δικαστής. Οι Φυλακές της Βραζιλίας, σε γενικές γραμμές , είναι υπερπλήρεις και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις θέσεις. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης , οι φυλακές της Βραζιλίας είναι στο 167 % της παραγωγικής ικανότητας και ο πληθυσμός των φυλακών έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2001. 

Αντίστοιχο πρόβλημα έχουμε και στη χώρα μας και αυτός είναι ένας έξυπνος τρόπος μείωσης των ποινών αλλά και προσφοράς των κρατουμένων στην κοινωνία.

Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart