Επικαιρότητα :
Αρχική » » Ο Κολόμβος δεν ανακάλυψε την Αμερική!

Ο Κολόμβος δεν ανακάλυψε την Αμερική!

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, ανακαλύφθηκε στην Αμερική χριστιανική εκκλησία 1000 ετών με Ελληνικές επιγραφές. Είχαν φθάσει εκεί, 1.000 χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο! 

Μέσα στην σιγή τού δάσους Cockaponset State Forest στο Νότιο Connecticut, κοντά στο χωριό Guilford, βρίσκεται ή αρχαιότερη Χριστιανική Εκκλησία τής Νοτίου Αμερικής, αριστοτεχνικά σκαλισμένη από πέτρα. Οι επιγραφικές αποδείξεις τη σημειώνουν να έχει κτισθεί στα 1500 χρόνια από σήμερα, από Ορθόδοξους Χριστιανούς μοναχούς προερχομένους από το ελληνικό Βυζάντιο, πού διέφυγαν με πλοία από τη Βόρειο Αφρική κατά τις επιδρομές των Βανδάλων. Υπάρχουν πολλά Ελληνικά κύπελλα ( σε σχήμα μικρής κούπας ) πλαισιωμένα με καθαρά χριστιανικά σύμβολα ή μονογράμματα τού Χριστού, με βαπτιστήρια, κηροπήγια, Δεσποτικός θρόνος ή καθέδρα επισκοπική, και ένα Ιερό Βήμα. 

Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι, ότι δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με κάποιες επιγραφές, αλλά με έναν συγκεκριμένο τόπο Ορθόδοξης Χριστιανικής λατρείας στην αρχαία Αμερική, εκατοντάδες χρόνια πριν βρεθεί αυτή, στα 1504 από το Χριστόφορο Κολόμβο! Τα κομψοτεχνήματα αυτά, παραλληλίζονται και με άλλα ευρήματα πού εντοπίσθηκαν το 1926 σε μία Όαση τού Μαρόκο, στην Βόρεια Αφρική. 

Ένας ειδικός ερευνητής, ό Frederick J. Pohl μελετώντας τις επιγραφές τοποθέτησε την άφιξη των μοναχών στη Βόρειο Αμερική, γύρω στα 480 μ.χ., σε μία εποχή μεγάλων ανακατατάξεων στη Βορειο-Αφρικανική Ήπειρο. Είναι ιστορικώς γνωστό ότι μεχρι το 430 μ.χ. πολλοί Επίσκοποι λειτουργούσαν στη Βόρειο Αφρική, και πιο πολύ στην Τυνησία και στην Καρχηδόνα όπου και μεχρι σήμερα διασώζονται ερείπια. Ήταν περίοδος διωγμών από Βανδάλους αιρετικούς – Αρειανιστές πού και οι ίδιοι κυνηγημένοι από τούς βαρβάρους λαούς τής Βόρειας Ευρώπης είχαν καταφύγει στην Αφρική. Από την άλλη πλευρά, υπήρχε ό μοναχισμός στην Βόρεια Αφρική από την εποχή τού Αγίου Αυγουστίνου, Επισκόπου Ιππώνος στην Καρχηδόνα, γύρω στά 388 μ. χ. Οι μοναχοί ερχόμενοι σε σύγκρουση πίστεως με τους τότε έξη Βανδάλους μονάρχες πού κυβερνούσαν την περιοχή, καταδιώχθηκαν απηνώς απ΄ αυτούς με αποτέλεσμα να σκορπιστούν στην έρημο και τα βουνά της Ανατολικής Λιβύης και από εκεί να διαφύγουν με πλοία ” στη γη πού δύει ο ήλιος” , δηλαδή τη σημερινή Βόρειο Αμερική. 

ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ… 

Ένα χειρόγραφο ενός μοναχού πού επέστρεψε στην πατρίδα του μετά την ήττα των Βανδάλων τό 534 μ.χ. επί Ιουστινιανού, εξηγεί το ταξίδι των συνασκητών του στην Βόρειο Αμερική. Ειδικότερα αναφέρεται στην καταστροφή από φωτιά, την λεηλασία, και την τελική διαφυγή τής χριστιανικής κοινότητας προς ” τη γη πού δύει ο ήλιος ” στο Asq Sammal ή στη γη τού Βορρά, με πολλά καράβια. Στο χειρόγραφο γίνεται λόγος για μια ” βορειοδυτική πορεία από το Μαρόκο…”. 

Στα ευρήματα τού Κονέκτικατ βρέθηκαν και τα ακόλουθα, 

1) Ένα σύνολο από 96 τρύπες ή σκαλίσματα με Χριστιανικά σύμβολα ή μονογράμματα τού Χριστού και της Παρθένου Θεομήτορος. μερικά έχουν σχήμα ψαριού με γράμματα ΙΧΘΥΣ ( από τα αρχαία χριστιανικά Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ ). 

2) Ένα κηροπήγιο από 14 τρύπες για τοποθέτηση κεριών και λαμπάδων με χαραγμένα επάνω του Βυζαντινά γράμματα IC , και με ενδιάμεσο σύνδεσμο μεταξύ τού I και τού C ώστε να σχηματίζουν το όνομα “Ιησούς”, και με ένα βυζαντινό σύμπλεγμα επάνω τους. Ή βάση τού κηροπήγιου είναι σε Ελληνικό Δωρικό ρυθμό ! 

3) Ένα άλλο σχέδιο από κύπελλο φέρει τα Βυζαντινά γράμματα ” ΜΡ” για τό “Μήτηρ” πού αναφέρεται στη λέξη “Μητέρα”, για τη Θεοτόκο Μαρία. 

4) Βρέθηκαν ακόμη 2 εξαιρετικά εντυπωσιακά βαπτιστήρια, ένα ορθογώνιο και ένα σε σχήμα φλόγας( σύμβολο τού Αγίου Πνεύματος πού λαμβάνεται στο βάπτισμα),και με 9 τρύπες για κεριά. Οκτώ, για την 8η μέρα μετά τη Σταύρωση, πού έχουμε την Ανάσταση, και η 9η για την πασχαλινή λαμπάδα, συμβολική τού Χριστού. 

5) Υπάρχουν επίσης αναπαραστάσεις με νερά και ψάρια πού ξεχύνονται στον Ωκεανό, συμβολικό των νέο-βαπτισθέντων Χριστιανών γνωστών ως “μικρών ψαριών” πού αναδύονται από τα νερά τής αιωνίου ζωής, μετά το βάπτισμα. 

5) Ένας σκαλιστός θρόνος, δίπλα στο βαπτιστήριο, είναι και ό επισκοπικός θρόνος επιβλέποντος τού επισκόπου στα τού βαπτίσματος. 

Όλα αυτά, ή Εκκλησία και τά ευρήματα, αποτελούν μια ισχυρή μαρτυρία για την εμφάνιση τής Ορθοδόξου Χριστιανικής πίστης στην Αμερική, πριν ακόμη και από την επίσημη εύρεσή της , στα 1492 , από το Χριστόφορο Κολόμβο. Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart