Επικαιρότητα :
Αρχική » » 50 δις κόστισε το Εξοπλιστικό από το 1996

50 δις κόστισε το Εξοπλιστικό από το 1996

Εξοπλιστικό

50 δις κόστισε το Εξοπλιστικό από το 1996 και πάνω από το 40% πήγε σε μίζες και υπερτιμολογήσεις. Παραγγελίες που σαλαμοποιήθηκαν σε μεσάζοντες, διαγωνισμοί που άλλαζαν εν μέσω νυκτός και αναθέσεις μέσω τηλεφώνου. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι όλες οι παραγγελίες είχαν τεχνικά προβλήματα και βασικές ελλείψεις. Υποβρύχια που έγερναν, άρματα χωρίς βλήματα, κάννες αρμάτων που ξεφλούδιζαν, μαχητικά αεροσκάφη χωρίς σύστημα προστασίας. Το πιο εξωφρενικό  είναι ότι οι παραγγελίες δεν έχουν όλες ολοκληρωθεί και υπάρχει ακόμα και μετά από τόσα χρόνια εξοπλισμός απαράδοτος. Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για όλα αυτά που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια αλλά το να το λέμε εμείς δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα. Τώρα πρέπει να μιλήσει η δικαιοσύνη και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους αυτούς που καταχράστηκαν τα χρήματα του Έλληνα πολίτη και υποθήκευσαν το μέλλον των παιδιών του για τα επόμενα 20 χρόνια. Και οι ευθύνες πρέπει να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται, είτε αυτός λέγεται Σημίτης, είτε Καραμανλής.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τη ζημιά που έγινε είναι το ακόλουθο. Αν μόνο το 5% του ποσού που δαπανήθηκε και δόθηκε σε ξένες εταιρίες και χώρες, πήγαινε στις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες, θα έδινε δουλειά σε τουλάχιστον 3200 άτομα πληρωμένα για 20 χρόνια. Και για τους επικριτές ιδού ο λογαριασμός.

Το 5% του 50 δις είναι 2,5 δις. Αν θεωρήσουμε ότι το 1 δις θα πήγαινε σε πρώτες ύλες μένουν 1,5 δις για μισθοδοσίες. Με 2000 ευρώ το μηνιάτικο του εργαζομένου συμπεριλαμβανομένων δώρων ασφαλιστικών εισφορών και τα υπόλοιπα, πληρώνονται 750000 μηνιαίοι μισθοί. Αν το διαιρέσουμε με 12 μήνες και 20 χρόνια, μας κάνουν 3125 θέσεις εργασίας. 

Όποιος θέλει να αμφισβητήσει τα νούμερα είμαστε ανοικτοί σε κάθε διάλογο.
Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart