Επικαιρότητα :
Αρχική » » Οι υπεύθυνοι για το κλείσιμο των ναυπηγείων

Οι υπεύθυνοι για το κλείσιμο των ναυπηγείων

Οι υπεύθυνοι για το κλείσιμο των ναυπηγείων
Διαβάστε τη συνολική απάντηση της Κομισιόν για το θέμα των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά και θα γίνει κατανοητό ποιος ευθύνεται για το κλείσιμο τους.

«Κατά τα τελευταία 15 χρόνια η Ελλάδα μας κορόιδευε επανειλημμένα και παρείχε παράνομη και μη συμβιβάσιμη ενίσχυση στα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε, δίνοντάς τους με αυτό τον τρόπο αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους. Στις 2 Ιουλίου 2008 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε απόφαση με την οποία ζήτησε από την Ελλάδα να ανακτήσει από τα Ελληνικά Ναυπηγεία αυτές τις ενισχύσεις που ήταν πάνω από 230 εκατομμύρια ευρώ συν τους τόκους. Τον Ιανουάριο του 2009, η Ελλάδα επικαλέστηκε την ανάγκη για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων και προσπάθησε να βρει μία λύση σύμφωνα με την οποία η απόφαση ανάκτησης θα έπρεπε να εφαρμοστεί χωρίς να επηρεάζονται οι στρατιωτικές δραστηριότητες του ναυπηγείου.

Ακολουθώντας το αίτημα της Ελλάδας και λαμβάνοντας υπόψη τους λόγους εθνικής ασφάλειας που παρουσίασε η Ελλάδα, η Επιτροπή αποδέχτηκε το 2010, μία περιορισμένη ανάκαμψη με αντάλλαγμα μία σειρά δεσμεύσεων για την ελαχιστοποίηση των στρεβλώσεων του ανταγωνισμού στην αγορά και ιδίως τον περιορισμό του ναυπηγείου σε στρατιωτικές δραστηριότητες για 15 χρόνια. Οι δεσμεύσεις αυτές, συμπεριλαμβανομένης της 15ετούς απαγόρευσης εμπορικών δραστηριοτήτων, προσφέρθηκαν από την Ελλάδα στο πλαίσιο της κατάρτισης της συμφωνίας του 2010.»

Τι αποκαλύπτει αυτή η επίσημη απάντηση της Κομισιόν; Ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου προσέφερε στο πιάτο το κλείσιμο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά καθώς υποσχέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή διακοπή επί 15 χρόνια των εμπορικών τους δραστηριοτήτων σε αντάλλαγμα για παλιότερα παράνομα κρατικά δάνεια στα ναυπηγεία, τα οποία η Κομισιόν ζήτησε από την Ελλάδα να τα πάρει πίσω αλλιώς θα έπρεπε να πληρώσει ένα πρόστιμο 500 εκατ. ευρώ. Το θέμα αυτό, με τις εθνικές του διαστάσεις και το εγκληματικό ξεπούλημα των ναυπηγείων, δεν τόλμησαν χθες βράδυ να συζητήσουν στη βουλή Βενιζέλος και Τσίπρας και περιορίστηκαν σε απειλές ο ένας εναντίον του άλλου, εννοώντας και οι δύο ότι έχουν στα χέρια τους φοβερά ντοκουμέντα για παράνομες συμφωνίες αλλά και σχέσεις με οικονομικό υπόβαθρο, με παράγοντες που ενδιαφέρονται να αρπάξουν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Και ο λογαριασμός για την ελληνική οικονομία είναι τραγικός εις βάρος της. Για 230 εκατομμύρια χάσαμε 3 δισ. που θα προσέφεραν στα δημόσια ταμεία τα ελληνικά ναυπηγεία, εάν είχαν κανονική εμπορική δραστηριότητα επισκευής και κατασκευής πλοίων όχι μόνο για το Πολεμικό Ναυτικό.

Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart