Επικαιρότητα :
Αρχική » » Έρχονται με άγριες διαθέσεις

Έρχονται με άγριες διαθέσεις

"  Έχετε διορία μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου να συμμορφωθείτε! ". Τάδε έφη η Τρόικα, όπερ σημαίνει ότι έρχεται νέο «χαράτσι» 483€ για κάθε νοικοκυριό, για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου και όπως απαιτείται. Αύριο είναι το κρίσιμο ραντεβού των τροϊκανών με τον Γιάννη Στουρνάρα όπως και ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Αντώνη Σαμαρά μέχρι την Τρίτη.

Τα μέτρα που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών ανεβάζουν το λογαριασμό στα δύο δις, που σημαίνει επιβάρυνση 483 ευρώ για κάθε σπίτι. Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να ετοιμάζεται πυρετωδώς για το ραντεβού με τη Μέρκελ στο Βερολίνο την ερχόμενη Παρασκευή και η κυβέρνηση να θεωρεί πως το διπλάσιο πλεόνασμα είναι το καλύτερο όπλο που έχει στη φαρέτρα του, αλλά η τρόικα που βρίσκεται στην Αθήνα και αύριο θα συναντηθεί με τον Γιάννη Στουρνάρα φαίνεται πως δε μπορεί να περιμένει και ζητά αποδείξεις και ονόματα εδώ και τώρα.

Για το χρηματοδοτικό κενό του 2014 και 2015 οι διαπραγματεύσεις θα πάρουν χρόνο ενώ οι δανειστές δηλώνουν ξεκάθαρα πως δεν πείθονται από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης και απαιτούν να έχουν τακτοποιηθεί όλες οι εκκρεμότητες στα προαπαιτούμενα μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, όταν θα συνεδριάσει ξανά το Eurogroup. Το τελεσίγραφο ουσιαστικά δόθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup πριν μερικά 24ωρα. 

«Χρειαζόμαστε περισσότερες προόδους πριν λάβουμε αποφάσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό» είπε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ διπλωματικοί κύκλοι δήλωναν ότι η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης (ύψους 1 δις) θα ληφθεί το νωρίτερο στις αρχές Δεκεμβρίου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών: ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ. Ιδίως στα Αμυντικά Συστήματα, η τρόικα ζητά να περιοριστούν στον εφοδιασμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά η κυβέρνηση επιμένει ότι θα πρέπει η εταιρία να συνεχίσει τις εξαγωγές.

Υποσχεθήκαμε μέτρα 1,3 δις. ευρώ δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Γιάννης Στουρνάρας. Φαίνεται όμως ότι ούτε αυτός ο αριθμός πείθει την τρόικα. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, ο τελικός λογαριασμός ανεβαίνει στα 2 δις ευρώ και αυτό φέρνει επιβάρυνση 483 ευρώ για κάθε νοικοκυριό. Η λίστα με τις δημοσιονομικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, θα είναι το βασικό αντικείμενο της αυριανής συνάντησης του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα. Θα ζητηθεί φυσικά και ο προϋπολογισμός του 2014, που πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, μια μέρα από από το ραντεβού Μέρκελ - Σαμαρά στο Βερολίνο.

Αν για τον προϋπολογισμό οι δυο πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία, θα κατατεθεί σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Αλλά αν υπάρξουν αποκλίσεις, η κυβέρνηση θα λαμβάνει συμπληρωματικά μέτρα, όπως προβλέπεται σε όλα τα μνημόνια. Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, το υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιάσει στην τρόικα τα εξής μέτρα:

- Πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής στα ασφαλιστικά ταμεία που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα επιφέρει στα κρατικά ταμεία πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ.

- Βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και διοίκησης, που σύμφωνα με το όφελος που αναφέρεται στον προϋπολογισμό θα φτάσει στα 381 εκατομμύρια ευρώ.

- Αυστηρή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα με «κέρδος» 100 εκατομμύρια ευρώ.

Να δούμε όμως που θα βρει ο κοσμάκης χρήματα να τα πληρώσει όλα αυτά.

Έρχονται με άγριες διαθέσεις


Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart