Επικαιρότητα :
Αρχική » » 4,10 για ένα καφέ σε νοσοκομείο της Αθήνας

4,10 για ένα καφέ σε νοσοκομείο της Αθήνας

Και ενώ το σύστημα υγείας καταρρέει, με την κυβέρνηση να ψαλιδίζει συνεχώς κονδύλια από τον προϋπολογισμό, όλο και περισσότεροι πολίτες καταφεύγουν σε ιδιωτικά νοσοκομεία για την περίθαλψη τους, κάνοντας τους ιδιοκτήτες να τρίβουν τα χέρια από ικανοποίηση, για την αναπάντεχη και ευνοϊκή για αυτούς εξέλιξη στο χώρο της υγείας.

Παράλληλα όμως με τις υπηρεσίες υγείας που παρέχει ένα θεραπευτήριο, δραστηριοποιείται και ένας αριθμός επαγγελματιών και ιδίως στα μαιευτήρια. Καφετέριες, εστιατόρια, ανθοπωλεία, είδη δώρων και πολλά άλλα καταστήματα μπορεί να βρει κάποιος σε ένα ιδιωτικό μαιευτήριο, με τιμές ιδιαίτερα "τσιμπημένες" που φτάνουν στα όρια της εκμετάλλευσης. 

Η καταγγελία αναγνώστη έχει να κάνει με γνωστό ιδιωτικό μαιευτήριο που για ένα καφέ σε πλαστικό ποτήρι αναγκάστηκε να πληρώσει 4,10 ευρώ. Το εξοργιστικό στην υπόθεση είναι ότι δεν κόπηκε ούτε απόδειξη, γεγονός που φανερώνει το μέγεθος του παρεμπορίου και μαύρου χρήματος στο χώρο της υγείας. Με τιμή που θα πλήρωνε κάποιος στην ακριβότερη καφετέρια της Αθήνας, είναι πραγματικά να απορεί κανείς πως οι εταιρείες αυτές δεν ελέγχονται από το υπουργείο εμπορίου  για τις τιμές που εφαρμόζουν αλλά και για το αν κόβονται αποδείξεις. 

Θα θέλαμε επίσης να δούμε και τα συμβόλαια μίσθωσης των χώρων αυτών, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα συμβόλαια είναι εικονικά με χαμηλό τίμημα, ενώ στην πραγματικότητα διακινούνται τεράστια ποσά κάτω από το τραπέζι για τη μίσθωση των χώρων, τα οποία προκαταβάλλονται στον εκμισθωτή-νοσοκομείο για όλο το χρονικό διάστημα της μίσθωσης. Λογικό λοιπόν είναι ο ενοικιαστής για να καταφέρει να αποσβέσει μία τέτοια επένδυση, να αναγκάζεται να υπερδιπλασιάζει τις τιμές και να φοροδιαφεύγει. Όλα βέβαια στο τέλος καταλήγουν στα χέρια των ιδιοκτητών και μεγαλογιατρών των νοσοκομείων που με πολιτική κάλυψη απολαμβάνουν την ασυλία της εφορίας και πέρα από το γεγονός ότι γνωστά πολιτικά πρόσωπα κατέχουν μετοχές στα μεγάλα θεραπευτήρια και νοσοκομεία της Αθήνας.

Δείτε και το τιμοκατάλογο που μας έστειλε ο αναγνώστης που παραπέμπει σε εστιατόριο πρώτης κατηγορίας παρά σε κυλικείο εστιατορίου. Η τιμή του καφέ ήταν καλά κρυμμένη και γραμμένη με μικρά γράμματα για να μην αποθαρρύνει τον επίδοξο πελάτη.

4,10 για ένα καφέ σε νοσοκομείο της Αθήνας
  Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart