Επικαιρότητα :
Αρχική » » Λεμόνια δηλητήριο στο τραπέζι μας

Λεμόνια δηλητήριο στο τραπέζι μας

Απίστευτο και όμως αληθινό! Υπάρχει τεράστια παραγωγή λεμονιών στην πατρίδα μας που παραμένει αδιάθετη και παρόλα αυτά στο βωμό του κέρδους, εισάγουμε λεμόνια Αργεντινής που είναι ψεκασμένα με την τοξική ουσία tiabendazole" που χαρακτηρίζεται ως ναρκωτικό και που προκαλεί ηπατικά προβλήματα σε ζώα και σοβαρά προβλήματα υγείας στον άνθρωπο, όπως αποδείχτηκε μετά από πειράματα.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα σουρωτήρι με ανύπαρκτους ελέγχους και έναν ΕΦΕΤ στην Κρήτη που φαίνεται για άλλη μια φορά να έχει πιαστεί στον ύπνο! Στο CretePlus δημοσιεύθηκε φωτογραφία ντοκουμέντο που λήφθηκε σε σούπερ μάρκετ του Ηρακλείου.

Στο ψυγείο με τα κηπευτικά όπου πωλούνται τα λεμόνια δηλητήριο από την Αργεντινή και μάλιστα σε τιμή 1,96 ευρώ το κιλό, υπάρχει η ταμπελίτσα που προειδοποιεί χαρακτηριστικά με κεφαλαία γράμματα τους υποψήφιους καταναλωτές οι οποίοι καλούνται μάλλον να αναλάβουν και το σχετικό ρίσκο.

«ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΜΕ TIABENDAZOLE (ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ). ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ».


Βεβαίως το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ μάλλον φαίνεται να σέβεται τους πελάτες του και ενημερώνει τον υποψήφιο αγοραστή για τον κίνδυνο που διατρέχει στην περίπτωση που προμηθευτεί τα λεμόνια αυτά και τον προειδοποιεί να μην κάνει χρήση της φλούδας, όπως για παράδειγμα για την παρασκευή ενός γλυκού με χρήση δηλαδή ξύσματος. Τι γίνεται όμως με τις ανεξέλεγκτες ποσότητες λεμονιών Αργεντινής που διατίθενται στις λαϊκές αγορές της χώρας, και τα σούπερ μάρκετ, όπου και δεν υπάρχουν οι συγκεκριμένες προειδοποιήσεις; Τι γίνεται στην περίπτωση που ένας καταναλωτής ενήλικος ή ανήλικος καταναλώσει την φλούδα δηλητήριο κάτι που συνηθίζεται ευρέως στην χώρα μας.

Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να διατίθενται ανεξέλεγκτα εισαγόμενα νωπά προϊόντα ψεκασμένα με χημικά, ενώ δεν έχει γίνει κανένας επιστημονικός έλεγχος για την προστασία του καταναλωτή. Πως είναι δυνατόν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως είναι ο ΕΦΕΤ παράρτημα του οποίου υπάρχει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, να πιάνονται για άλλη μια φορά κυριολεκτικά στον ύπνο; Για όλα αυτά περιμένουμε σχετικές απαντήσεις και μάλιστα πειστικές.

Η δραστικότητα του φυτοφαρμάκου 'tiabendazole' είναι έντονη. Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων η ουσία, που χαρακτηρίζεται ως τοξική και είναι ψεκασμένα τα λεμόνια Αργεντινής και ίσως όχι μόνο αυτά προκαλούν μεταξύ άλλων ανορεξία, ναυτία, διάρροια, ζαλάδα, ίλιγγο, πονοκεφάλους, προβλήματα όρασης και δερματοπάθειες! Παράλληλα επισημαίνεται ότι σε πειράματα που έγιναν σε ζώα στα οποία και χορηγήθηκε το δηλητήριο παρουσίασαν ηπατικό πρόβλημα! 


Λεμόνια δηλητήριο

Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart