Επικαιρότητα :
Αρχική » » Επιστολή αναγνώστη για την παιδεία

Επιστολή αναγνώστη για την παιδεία

Στην Ελλάδα όλοι ασχολούμαστε πλέον με την χρυσή Αυγή και όχι άδικα. Αλλά με αυτό τον τρόπο δεν ανοίγει μύτη για όσα συμβαίνουν στην Παιδεία. Ολοήμερα σχολεία στα περισσότερα Δημοτικά δεν λειτουργούν και οι εργαζόμενοι πλέον δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα παιδιά τους. Να αργούν στις δουλειές τους με κίνδυνο να τις χάσουν; Να τα αφήνουν να μένουν μόνα τους απ΄έξω με όλους τους κινδύνους που διατρέχουν όπως αυτοκίνητα, κακοποιά στοιχεία (ποιος έχει ξεχάσει τον δράκο των Πετραλώνων), να είναι εκτεθειμένα στη βροχή και στο κρύο αφού δεν ανοίγουν ούτε την πόρτα πριν τις 8 του σχολείου να μπουν τα παιδιά μέσα; Να πληρώνουν από τα λεφτά που δεν έχουν για φύλαξη το μεσημέρι; 

Επίσης πάμε ολοταχώς προς κατάργηση των ειδικών σχολειών (τα παιδιά με ειδικές ανάγκες θα πηγαίνουν σχολείο μαζί με τα παιδιά μας. Φανταστείτε τι κόλαση θα περάσουν αυτά τα παιδιά!

Ελλείψεις δασκάλων που μέχρι σήμερα δεν έχουν καλυφθεί (Να θυμίσω ότι από προσωπική εμπειρία στην κόρη μου πέρσι δεν ήρθε ποτέ γυμναστής και η ξένη γλώσσα στο γιο μου άρχισε το Φεβρουάριο). 

Μα το χειρότερο από όλα είναι ότι είμαστε αξιοθρήνητοι γιατί κάθε τόσο μας αποπροσανατολίζουν με ένα μεγάλο θέμα και δεν ασχολούμαστε με αυτά. Πρέπει να δυναμώσουν οι φωνές διαμαρτυρίας και ανησυχίας. Να τους ενοχλούμε συνέχεια. Να στέλνουμε επιστολές σε αρμοδίους και μη, να παίρνουμε τηλέφωνα, να προσπαθήσουμε να ακουστούν τα προβλήματα μας στα ΜΜΕ ενημέρωσης (για παράδειγμα σήμερα, άκουσα σε γνωστούς ραδιοφωνικούς σταθμούς να μιλούν για το θέμα του ολοήμερου). 

Να μην κουραζόμαστε κάθε μέρα, κάθε βδομάδα στα πλαίσια της κόσμιας συμπεριφοράς να αναφέρουμε τα προβλήματα που μας έχουν δημιουργήσει με την δυσλειτουργία των σχολείων. Να αφυπνιστεί και άλλος κόσμος. Τα παιδιά μας έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ. Μόνο έτσι μπορεί να καταφέρουμε να ταρακουνήσουμε λίγο τους έχοντες την εξουσία, οι οποίοι πλέον βλέπουν και εμάς και τα παιδιά μας σαν αριθμούς και όχι σαν ανθρώπους !

Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart