Επικαιρότητα :
Αρχική » » Μια δοκιμασμένη λύση για τα εισιτήρια των λεωφορείων

Μια δοκιμασμένη λύση για τα εισιτήρια των λεωφορείων

Μια δοκιμασμένη λύση για τα εισιτήρια των λεωφορείων
Έχουν αναλωθεί πολλές ώρες τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού ρεπορτάζ και σχολιασμού για το τι ακριβώς έγινε με τον ελεγκτή και το νεαρό που έχασε τη ζωή του στο λεωφορείο. Τέτοια γεγονότα προκαλούν ένταση στην κοινωνία και αφορμή για αναταραχές. Ένα παιδί έχασε τη ζωή του για 1 ευρώ και 20 λεπτά. Είναι τραγικό. Τρελαίνεσαι μόνο που το ακούς. Από την άλλη είναι γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό των επιβατών δεν πληρώνει εισιτήριο και το γελοίο κράτος βάζει τους ελεγκτές σε ρόλο χωροφύλακα, αναγκάζοντάς τους να έρχονται σε διαρκή αντιπαράθεση με τους ήδη εξοργισμένους από τις υπόλοιπες καταστάσεις πολίτες. 

Το γεγονός επίσης ότι τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε και αποτελεί πάγια τακτική, προερχόμενη από εντολές των κυβερνώντων να μην ελέγχονται οι αλλοδαποί εξοργίζει ακόμα περισσότερο τους Έλληνες επιβάτες, κάνοντάς τους να νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.  

Τέτοιες πρακτικές, το να βάζει δηλαδή το ίδιο κράτος τους πολίτες του και τις διάφορες κοινωνικές ομάδες, σε μία διαρκή αντιπαράθεση, μόνο προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν. Υπάρχουν πιο έξυπνες λύσεις όσον αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, που εφαρμοζόντουσαν παλιά με επιτυχία και κέρδος για τους ιδιοκτήτες τους. Και αναφερόμαστε σε τακτικές που ίσχυαν επί δεκαετίες στη χώρα μας. Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο πιο απλό, από την τοποθέτηση ενός εισπράκτορα σε κάθε λεωφορείο. 

Κανείς δεν θα μπορεί να επιβιβαστεί σε μέσο μαζικής μεταφοράς εάν δεν φέρει μαζί του εισιτήριο ή κάρτα απεριορίστων διαδρομών. Ο εισπράκτορας θα ακυρώνει το εισιτήριο ή θα ελέγχει την κάρτα. Ο επιβάτης που δεν έχει εισιτήριο θα μπορεί να αγοράζει από τον εισπράκτορα. Είναι διαφορετικό πράγμα να μην αφήνεις κάποιον να επιβιβαστεί, από το να τον αναγκάζεις να κατέβει. 

Αυτό πέραν της αύξησης των εσόδων θα άνοιγε και εκατοντάδες θέσεις εργασίας που τόσο τις έχει ανάγκη η ταλαίπωρη πατρίδα μας. Το χαμηλό άλλωστε μισθολογικό κόστος ενός εισπράκτορα, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα με τις εντολές της τρόικας, πολύ εύκολα υπερκαλύπτεται από τα χαμένα εισιτήρια. 
Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart