Επικαιρότητα :
Αρχική » » Κατάργηση εισφορών στα πρώτα 400 ευρώ του μισθού

Κατάργηση εισφορών στα πρώτα 400 ευρώ του μισθού

Κατάργηση εισφορών στα πρώτα 400 ευρώ του μισθού
Νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα με ανατροπές σε εισφορές, συντάξεις, εφάπαξ, επικουρικές και μαζικές συγχωνεύσεις Ταμείων προετοιμάζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση. Η ατζέντα των αλλαγών θα ανοίξει επισήμως τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, το έναυσμα για τις επερχόμενες αλλαγές έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με τις πρόσφατες αναφορές του ότι έτσι όπως είναι σήμερα, το ασφαλιστικό σύστημα "δεν είναι βιώσιμο". Η ατζέντα των αλλαγών στο ασφαλιστικό θα καθοριστεί από το υπουργείο Εργασίας, με την έναρξη του νέου κύκλου επεξεργασίας προτάσεων.

Στις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις είναι ακόμα και η κατάργηση των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών μέχρι ενός ορίου μισθού με σχέδιο-σοκ της τρόικας που βγαίνει από το συρτάρι για να επιτευχθεί η μείωση των εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες ως το 2016, που προβλέπει το μνημόνιο, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2014. Στο σχέδιο αυτό, που βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, προτείνεται να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορές μέχρι του τμήματος του μισθού ως τα 200 ή τα 400 ευρώ και να διατηρηθεί η υποχρέωση πληρωμής εισφορών για το τμήμα του μισθού άνω των 200 ή 400 ευρώ.

Η ''βόμβα" όμως που κρύβει το σχέδιο είναι ότι προτείνεται να καλυφθεί η απώλεια των εσόδων για το ασφαλιστικό σύστημα, με αύξηση της φορολογίας, είτε στα εισοδήματα είτε στην ακίνητη περιουσία. Η τρόικα στοχεύει στην ολοκληρωτική καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Σκοπός τους είναι να μετατρέψουν την Ελλάδα σε εργασιακό κάτεργο αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να ζήσουν με μισθούς Βουλγαρίας και να πληρώνουν μόνοι τους τις ασφαλιστικές εισφορές. Η συγκυβέρνηση εξυπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντα των τοκογλύφων, έχει καταδικάσει στην ανέχεια τον ελληνικό λαό και στρέφει τον σκληρό φοροεισπρακτικό της μηχανισμό ενάντια σε χαμηλόμισθους και μεροκαματιάρηδες.
Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart