Επικαιρότητα :
Αρχική » » Barcode και στο αυτοκίνητο

Barcode και στο αυτοκίνητο

"Ο δρόμος προς την Κόλαση είναι σπαρμένος με αγαθές προθέσεις" και έτσι για το καλό μας ετοιμάζονται πριν "χαράξουν" εμάς να "χαράξουν" το αυτοκίνητό μας. Δεν θα υπάρχει τίποτα στον πλανήτη ως φαίνεται που δεν θα τελεί υπό παρακολούθηση. Ο κόσμος εξελίσσεται και οι τεχνολογίες που εφαρμόζονται με επιτυχία στη βιομηχανία, μεταφέρονται αμέσως και σε άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες. Μέχρι πρόσφατα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε barcode στα προϊόντα και στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Από του χρόνου μπορεί αυτά να αντικαταστήσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων μας!

Το Βέλγιο πρωτοπορεί και εξετάζει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τις πινακίδες στα αυτοκίνητα με barcode από του χρόνου. Το barcode θα βρίσκεται εκτός από το μπροστινό και πίσω μέρος του αυτοκινήτου, εκεί που τώρα βρίσκεται η κανονική πινακίδα και στη οροφή για να μπορεί να σκανάρεται από δορυφόρο. Και αν το εφαρμόσει από το 2014 σίγουρα θα ακολουθήσουν και οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολλές μεγάλες πόλεις στον κόσμο διαθέτουν αστυνομικά ελικόπτερα το οποία παρακολουθούν την κίνηση στους δρόμους, και ενημερώνουν τις επίγειες δυνάμεις της αστυνομίας για ενδεχόμενα προβλήματα. Επίσης συχνά στην τηλεόραση βλέπουμε καταδίωξη υπόπτων από ελικόπτερα της αστυνομίας αλλά και τηλεοπτικών καναλιών σε μεγάλες Αμερικανικές πόλεις. Αν εφαρμοστεί η χρήση barcode στα αυτοκίνητα οι αρχές υπόσχονται να έχουν καλύτερο και αμεσότερο έλεγχο στηνχαώδη κίνηση των μεγαλουπόλεων.

Έτσι τώρα με την χρήση barcode θα μπορεί να γίνεται έλεγχος του αυτοκινήτου μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Εκτός από τον αριθμό στην πινακίδα προβλέπεται στο barcode που θα έχει διαστάσεις 50χ50 πόντους να περιέχονται και άλλες σημαντικές πληροφορίες γύρω από το αυτοκίνητο, όπως ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του, αριθμός πλαισίου, εργοστασιακά στοιχεία του αυτοκινήτου αλλά και ενδεχόμενες παραβάσεις του. Έτσι αν σας σταματήσει η αστυνομία για έλεγχο ρουτίνας σκανάροντας το barcode θα βλέπει αμέσως σε ποιον ανήκει το αυτοκίνητο αλλά και αν υπάρχουν παραβάσεις. Το barcode θα είναι κατασκευασμένο από υλικά που αντέχουν σε εξωτερική καταπόνηση και θα μπορεί να ανιχνεύεται από τους δορυφόρους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Εδώ τίθεται θέμα φυσικά με τη προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων αφού με παρόμοια χρήση αυτές αυτόματα παραβιάζονται προς όφελος της εκάστοτε κυβέρνησης η οποία προσπαθεί με όλους τους τρόπους να ελέγχει όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς στη ζωή των πολιτών της.

Επίσης αναμένεται να αυξηθεί και το κόστος έκδοσης αυτών των barcode που θα κοστίζουν ακριβότερα από τις συμβατικές πινακίδες, όμως στις πολιτισμένες χώρες της Δύσης οι άνθρωποι θα το επωμιστούν χωρίς πρόβλημα. Πολλοί επιστήμονες έχουν μιλήσει και εκφράσει τους φόβους τους για τη δημιουργία μιας Οργουελικής κοινωνίας τύπου "Μεγάλος Αδελφός" η οποία θα παρακολουθεί και θα καταγράφει όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Ειδικά μετά την 11η Σεπτεμβρίου οι ΗΠΑ εφάρμοσαν και συνεχίζουν να αναπτύσσουν πολλούς νόμους που περιορίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και συλλέγουν τεράστιο όγκο πληροφοριών για τους υπηκόους τους αλλά και για οποιονδήποτε πολίτη σε οποιαδήποτε χώρα της γης θελήσουν, με τη Μ. Βρετανία να τους ακολουθεί πιστά εφαρμόζοντας αντίστοιχα προγράμματα στο έδαφος της. Στο όνομα της προστασίας από την τρομοκρατία και την εφαρμογή της ελευθερίας καταπατούνται κυριαρχικά ανθρώπινα δικαιώματα. 

Χρήση barcode ήδη εφαρμόζεται σε μεγάλα πάρκα όπως το Yellostone National Park στο Wyoming των ΗΠΑ όπου υπάρχουν πινακίδες που περιέχουν μεγάλο όγκο πληροφοριών για τα εκθέματα του πάρκου και οι επισκέπτες του μπορούν να σκανάρουν και διαβάσουν στα κινητά τους τηλέφωνα η tablets.Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart