Επικαιρότητα :
Αρχική » » Το σχόλιο του "Αγαπώ την Ελλάδα" για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Το σχόλιο του "Αγαπώ την Ελλάδα" για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Αγαπώ την Ελλάδα
Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα από το κλείσιμο των κρατικών καναλιών, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών. Σίγουρα υπήρχε διαφθορά και ασυδοσία. Αν κάποιος έχει αντίρρηση, μπορεί να μπει στο "διαύγεια" και στη σελίδα της ΕΡΤ και να δει τις δαπάνες που γινόντουσαν και ιδίως για κάτι σειρές αγνώστου ταυτότητας και ώρας προβολής, που κόστιζαν έτσι για πλάκα, κάτι δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Δεκάδες επίσης και οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί και οι απευθείας αναθέσεις έργων σε εργολάβους όπως καθαριότητα, φύλαξη κ.α. Η υπερσυσσώρευση προσωπικού ήταν και αυτή δεδομένη. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις, όλο και κάποιους δικούς τους "βόλευαν" και χρόνο με το χρόνο, οι εργαζόμενοι έφτασαν σε αυτό τον τρομακτικά μεγάλο αριθμό. Αν όντως ισχύει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι υπήρχαν 6 λογιστήρια, τότε όντως είναι κανείς να τραβάει τα μαλλιά του.

Από την άλλη η πρακτική του πονάει χέρι, κόβει χέρι, δεν είναι και η ενδεδειγμένη, καθώς αν μη τι άλλο δείχνει συνενοχή και ανικανότητα. Ανικανότητα γιατί καμία από τις πρόσφατες κυβερνήσεις δεν μπόρεσε να εξυγιάνει το δημόσιο αυτό φορέα και συνενοχή γιατί οι ίδιοι γνώριζαν, ότι το τερατούργημα που δημιούργησαν και με τον τρόπο που έγινε αυτό, δεν μπορούσε να ελεγχθεί.

Απαράδεκτη και υποκριτική η τακτική της κυβέρνησης, ύπουλα και μεθοδευμένα, να οδηγήσει εν μέσω νυκτός, το δημόσιο αυτό φορέα σε κλείσιμο. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την προσφορά της ΕΡΤ και δεν χρειάζεται να επεκταθούμε σε πράγματα που ακούμε από την ώρα της ανακοίνωσης. Από την άλλη όμως, αυτό που δεν ακούσαμε από τους εργαζόμενους ήταν και λίγο αυτοκριτική. Έτσι, για να ρίξουνε στάχτη στα μάτια των τελευταίων τηλεθεατών που γύρισαν τα τηλεκοντρόλ τους χθες το βράδυ στο κρατικό κανάλι, για να δουν τις εξελίξεις και να αποδείξουν ότι όντως ενδιαφέρονται για το φορέα και όχι μόνο για τις θεσούλες τους.

Σίγουρα ενοχλεί την κοινωνία η στάση της κυβέρνησης, δημιουργώντας ένα κλίμα, ανασφάλειας και τρομοκρατίας. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η συνέχεια της ιστορίας και που θα καταλήξει. Η συμμετοχή των πολιτών δεν είναι πλέον δυνατή και η όποια αντίδραση δεν θα έχει αποτέλεσμα και αυτό γιατί ενδόμυχα όλοι μας, παραδεχόμαστε την ενοχή μας που όλα αυτά τα χρόνια, βολεμένοι πίσω από απαράδεκτες πρακτικές και τακτικές, αφήσαμε να φτάσει η χώρα μας σε αυτή την κατάσταση.

  
Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart