Επικαιρότητα :
Αρχική » » Στο σκαμνί η ΔΕΗ για τις χρεώσεις CO2 στα δίκτυα μέσης τάσης

Στο σκαμνί η ΔΕΗ για τις χρεώσεις CO2 στα δίκτυα μέσης τάσης

Στο σκαμνί η ΔΕΗ για τις χρεώσεις CO2 στα δίκτυα μέσης τάσης
Σειρά μεγάλων βιομηχανικών καταναλωτών της Μέσης Τάσης ανέθεσαν σε μεγάλη δικηγορική εταιρεία, τη νομική τους εκπροσώπηση στο πλαίσιο της αμφισβήτησης της μεθοδολογίας τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος εκ μέρους της προμηθεύτριας ΔΕΗ Α.Ε. Μέρος της σχετικής νομικής προβληματικής συνιστά και το ζήτημα της μετακύλισης στους βιομηχανικούς καταναλωτές του κόστους CO2.

Συγκεκριμένα, κατόπιν καταγγελίας βιομηχανικού καταναλωτή, στο λογαριασμό ρεύματος του οποίου έχει ενσωματωθεί η χρέωση CO2, έχει επιληφθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία με απόφασή της επιβάλλει στη ΔΕΗ την αναστολή της χρέωσης CO2 για όσο χρονικό διάστημα η τελευταία δεν συμμορφώνεται με προηγούμενες αποφάσεις της Αρχής και συγκεκριμένα με την υποχρέωσή της να υποβάλει στη βιομηχανία εξατομικευμένη τιμολογιακή πρόταση.

Η τιμολογιακή πρακτική της ΔΕΗ στη Μέση Τάση, στην οποία υπάγεται μεγάλος αριθμός σημαντικών ελληνικών βιομηχανιών, έχει απασχολήσει επανειλημμένως τη ΡΑΕ, μετά από καταγγελίες διαφόρων βιομηχανιών. Βασική κατεύθυνση των αποφάσεων της ΡΑΕ είναι η υποχρέωση της ΔΕΗ να προτείνει για όλη τη Μέση Τάση τρία διαφορετικά, διακριτά τιμολόγια μέχρι την 1/1/2013, υποχρέωση με την οποία δεν έχει μέχρι σήμερα συμμορφωθεί.

Ορισμένες βιομηχανίες, μάλιστα, έχουν ήδη προσφύγει και στα πολιτικά δικαστήρια, εγείροντας αξιώσεις κατά της ΔΕΗ για ποσά που έχουν ήδη καταβάλει υποστηρίζοντας ότι η υιοθετούμενη μεθοδολογία τιμολόγησης είναι παράνομη.
Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart