Επικαιρότητα :
Αρχική » » Πως αλλάζουν οι καιροί

Πως αλλάζουν οι καιροί

Οι πιο παλιοί χρήστες του internet και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, σίγουρα θα έχουν ακούσει ή διαβάσει την παρακάτω ιστορία που μοιάζει με ανέκδοτο, αλλά όπως γράφουν αυτοί που την ανάρτησαν, πρόκειται για αληθινή ιστορία που συνέβη στη Θεσσαλονίκη."Ο φίλος - μανάβης στο κέντρο - έλαβε μια μέρα, στο ταχυδρομικό του κουτί μια πιστωτική κάρτα από την τράπεζα που είχε λογαριασμό (τη γνωστή που σας έχει σπάσει τα νεύρα, τόσα μεσημέρια!).
Ιδεολόγος εναντίον των πιστωτικών, τηλεφωνεί εκνευρισμένος στο διευθυντή της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.
-Σας ζήτησα εγώ κάρτα, γιατί μου τη στείλατε χωρίς να με ρωτήσετε;
-εντάξει κύριε, δεν είναι υποχρεωτικό να την κρατήσετε. Αν δεν τη θέλετε ελάτε να την ακυρώσουμε, αλλιώς θα σας χρεώνεται ετήσια συνδρομή.
Πράγματι, την άλλη μέρα πηγαίνει στην τράπεζα για να ακυρώσει την πιστωτική κάρτα. Αλλά όχι μόνος. Είχε μαζί του και ένα μεγάλο τσουβάλι πατάτες! Πάνω από 20 κιλά! Μπαίνει μέσα, ακυρώνει την κάρτα και κατόπιν πηγαίνει στον διευθυντή. Του αφήνει τις πατάτες, πάνω στο γραφείο και του λέει: "Δεν είναι υποχρεωτικό να τις κρατήσετε. Αν δεν τις θέλετε φέρτε τις πίσω στο μανάβικο, αλλιώς θα πρέπει να τις πληρώσετε". 

Η ιστορία αυτή έρχεται να μας θυμίσει τα παιχνίδια των τραπεζών, όλα αυτά τα χρόνια και το πως ευθύνονται κατά ένα μεγάλο μέρος για την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, προσφέροντας ασύδοτα, πιστωτικές κάρτες και δάνεια σε ανθρώπους που δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις αλλά και δεν γνώριζαν πως να τις χρησιμοποιήσουν ορθά. 

Εν αντιθέσει σήμερα έχουν κλείσει όλες τις "κάνουλες" του χρήματος και η χρηματοδότηση όχι μόνο γίνεται με το "σταγονόμετρο" αλλά και ύστερα από τρομερό έλεγχο και σκληρούς όρους ακόμα και για λίγες χιλιάδες ευρώ. Ακόμα και για υγιείς επιχειρήσεις που θέλουν να επεκταθούν, ο δανεισμός αποτελεί μία διαδικασία επίπονη και δύσκολη.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να έχει στερεύσει  η αγορά από ρευστό και ο επιχειρηματικός κόσμος να ακροβατεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Το πλήγμα με τις Κυπριακές τράπεζες έρχεται να συμπληρώσει το παζλ και σίγουρα θα επηρεάσει έμμεσα ή άμεσα την Ελληνική οικονομία. 

Όσο λοιπόν οι τράπεζες δρουν χωρίς κανένα μέτρο και έλεγχο, τόσο πιο πολύ θα γινόμαστε έρμαια τους και τροφή προς βορά στις ανεξέλεγκτες ορέξεις τους. Το άσχημο είναι ότι στο τέλος το λογαριασμό τον πληρώνουμε πάλι εμείς αφού οι ελλειμματικές τράπεζες κρατικοποιούνται και το έλλειμμα προστίθενται στον κρατικό προϋπολογισμό.

Αυτή είναι λοιπόν η νέα τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη. Να δούμε πόσο θα αντέξουμε!!!
Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart