Επικαιρότητα :
Αρχική » » Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια του Πειραιά

Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια του Πειραιά

Ο Πειραιάς αποτέλεσε επί δεκαετίες όχι μόνο ένα από τα κορυφαία λιμάνια της Ευρώπης αλλά και μία πόλη όπου ανθούσε η παραγωγική τάξη της χώρας, με έναν μεγάλο αριθμό από εργοστάσια, βιοτεχνίες και μηχανουργεία. Σταδιακά από τη δεκαετία του 80 άρχισε η μία επιχείρηση μετά την άλλη  να κλείνει ή να "μεταναστεύει" σε άλλες χώρες. Οι λόγοι που συνέβη αυτό ήταν διάφοροι και οι αιτιάσεις που ακούγονται σχετίζονται με τον πολιτικό φορέα που τις εκφράζει.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Πειραιάς πλέον μοιάζει σε κάποιες περιοχές με πόλη φάντασμα και κάποια κτίρια στέκουν ακόμα εκεί εγκαταλελειμμένα για να θυμίζουν τις παλιές καλές εποχές.Η καπνοβιομηχανία του Κεράνη, 100% Ελληνικών συμφερόντων απασχολούσε εκατοντάδες εργαζόμενους και πρόσφερε τα μέγιστα στο εμπορικό ισοζύγιο καθώς το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του εξάγονταν σε χώρες της μέσης ανατολής. Σταμάτησε τη λειτουργία του στις 31 Ιουλίου του 2007Το εργοστάσιο Γαβριήλ υπήρξε ένα από τα τελευταία εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας της χώρας. Σταμάτησε τη λειτουργία του το 1993 κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Να τονίσουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία εταιρεία που να παράγει υφάσματα στην Ελλάδα.

Δίπλα ακριβώς από το εργοστάσιο του Γαβριήλ βρισκόταν το εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας του Βεκρή. Το κτίριο έχει πλέον γκρεμιστεί και ο χώρος παραμένει ανεκμετάλλευτος  εδώ και πολλά χρόνια.


  Παρατημένο κτίριο επί της Γρηγορίου Λαμπράκη 


Η πίσω πλευρά του εργοστασίου του Ρετσίνα. Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου και την κατάσχεση από την Εθνική Τράπεζα ο χώρος ενοικιάζονταν σε μικρές βιοτεχνίες και μηχανουργεία. Σήμερα λειτουργούν ελάχιστες και ο πίσω χώρος χρησιμοποιείται από τον ΟΣΕ ως νεκροταφείο αμαξοστοιχιών. Η περιοχή των Καμινίων πήρε το όνομα της από τα πολλά εργοστάσια και τις καμινάδες τους. Σήμερα είναι όλα εγκαταλελειμμένα και στα πρόθυρα της κατάρρευσηςΕγκαταλελειμμένο Κτίριο και εργοστάσιο επί τις Ομηρίδου Σκυλίτση


Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart