Επικαιρότητα :
Αρχική » » Στο 1,9% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Στο 1,9% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Στο 1,9% επιταχύνθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, από 1,7% που ήταν το Μάρτιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΣΤΑΤ. Επίσης, από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) του μηνός Απριλίου 2012, προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2011, προκύπτει αύξηση 1,9%, έναντι αύξησης 3,9% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.

Διερωτάται κάποιος πως μπορεί να ακριβαίνουν συνέχεια βασικά καταναλωτικά αγαθά σε περίοδο ύφεσης, με συνεχείς μειώσεις σε μισθούς. Επίσης τον τελευταίο μήνα υπάρχει και μικρή αποκλιμάκωση της τιμής της βενζίνης, που είχε πάρει την ανιούσα το χειμώνα λόγω αυξημένης κατανάλωσης για θέρμανση. Μήπως ο επιχειρηματικός κόσμος έχει τις ευθύνες του; Γιατί δεν ισχύει στην Ελλάδα ο νόμος της προσφοράς-ζήτησης, δηλαδή να μειώνεται η τιμή ενός προϊόντος, με τη μείωση της ζήτησης του;  

Απάντηση δεν πρόκειται να πάρουμε, όπως δεν έχουμε λάβει τα τελευταία χρόνια για τίποτα. Τα κόμματα έχουν άλλες σκοτούρες τώρα. Πρέπει να διασφαλίσουν την εκλογική τους δύναμη και να προετοιμαστούν για τις επόμενες εκλογές.
Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart