Επικαιρότητα :
Αρχική » » Μανιτάρια και Ελληνική Αγροοικονομία

Μανιτάρια και Ελληνική Αγροοικονομία

Ο Έλληνας έχει μια μανία να τρώει λευκό εισαγόμενο μανιτάρι από την Πολωνία γιατί πιστεύει ότι επειδή είναι λευκό θα είναι και πιο αγνό! Δείτε, λοιπόν, τι συνεπάγεται αυτό. Τις δύο εβδομάδες των γιορτών, πουλήθηκαν 200 τόνοι εισαγόμενου λευκού, μπαγιάτικου μανιταριού, ψεκασμένου με φορμόλη & χλωρίνη (για να παραμένει άσπρο), και ωφελήθηκαν 2 εταιρείες γερμανικών συμφερόντων. Κατά το ίδιο διάστημα, πουλήθηκαν 30 τόνοι ολόφρεσκου (ημέρας) & πλήρως βιολογικού μανιταριού Πλευρότους, που παρήχθηκε από 45 μικρές οικογενειακές γεωργικές μονάδες, οι οποίες, μαζί με τους εργαζόμενους εκεί, έδωσαν «ψωμί» σε πάνω από 300 ελληνικές οικογένειες. Εάν συνέβαινε το αντίστροφο, τότε αντί για 45 θα ζούσαν 300 μονάδες και συνολικά, μαζί με τους εργαζόμενους, πάνω από 4000 άτομα! Αυτό είναι ένα απλό μάθημα γεωργικής οικονομίας αλλά πολλαπλασιάστε το επί 5.000 ή 10.000 για να δείτε τι γίνεται και στους άλλους κλάδους της γεωργίας.

Και όλ' αυτά επειδή οι Έλληνες δεν γνωρίζουν ότι το «λευκό» μανιτάρι από την Πολωνία παράγεται πάνω σε κοπριά κότας και, για να φαίνεται λευκό όταν έρχεται στην Ελλάδα (στην καλύτερη περίπτωση 5 ημερών μπαγιάτικο), ψεκάζεται με χλωρίνη & φορμόλη, ενώ το πλευρότους απλά καλλιεργείται σε καθαρό ελληνικό άχυρο και είναι τελείως βιολογικό!!!
Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart