Επικαιρότητα :
Αρχική » » Οι 6 μήνες που όλα άλλαξαν

Οι 6 μήνες που όλα άλλαξαν

Mπορεί το πολιτικό κλίμα να μας φαίνεται ίδιο σε επίπεδο αποδοκιμασίας των κομμάτων του Μνημονίου, ειδικά του ΠΑΣΟΚ και κατά δεύτερον της Ν.Δ αλλά και του ΛΑΟΣ, όμως μέσα σε έξι μήνες από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι τον Απρίλιο του 2012, όλα έχουν αλλάξει στην πολιτική σκηνή της χώρας, ως αποτέλεσμα της αλλαγής πολιτικής στροφής και της υπερψήφισης και της συμμετοχής ΝΔ και ΛΑΟΣ στην μνημονιακή κυβέρνηση Παπαδήμου. Για του λόγου του αληθές ανατρέξαμε στην ίδια δημοσκόπηση, της ίδιας εταιρείας που χρησιμοποιεί ένα αξιόπιστο μοντέλο αναγωγής επί των αναποφάσιστων της Public Issue. Τον Οκτώβριο του 2011 λοιπόν, όταν όλοι θεωρούσαν ότι το ΠΑΣΟΚ, είχε «καταρρεύσει» και εν τέλει όντως ανατράπηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου, το Κίνημα αποσπούσε στην δημοσκόπηση το 22,5% των ψηφοφόρων και κάπου 60-70 βουλευτές! Ποσοστό που είναι ... όνειρο για τον σημερινό νέο αρχηγό Ε.Βενιζέλο!

Από εκεί και πέρα η ΝΔ συγκέντρωνε 31,5%, το ΚΚΕ 10,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,5%, ο ΛΑΟΣ με 9%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%. Ποια ήταν τα ποσοστά του πρόσφατου Βαρόμετρου της ίδιας εταιρείας σήμερα, τον Απρίλιο του 2012; Τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα μετά βίας φτάνουν αθροιστικά 33,5% με το ΠΑΣΟΚ να υποχωρεί στο 14,5%, η ΝΔ στο 19% (όλα αυτά με αναγωγή επί των αναποφάσιστων) και από εκεί και πέρα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να "φλερτάρουν" πλέον με την τρίτη θέση, αφού φτάνουν το 11% με ανοδική τάση και οι "σκληροί" της δεξιάς, το εθνικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, να φτάνει στο 5,5%! ΛΑΟΣ και Οικολόγοι μετά βίας φτάνουν στο 3% και η Ντόρα Μπακογιάννη και πάλι φαίνεται ότι δεν θα εισέλθει στη Βουλή, αφού φτάνει το 2% μόλις.

Ως προς τη νυν εκλογική επιρροή των κομμάτων, λοιπόν, η ΝΔ συγκεντρώνει 19%, το ΠΑΣΟΚ 14,5% (33,5% συγκεντρώνουν συνολικά τα δύο μεγάλα κόμματα), ο ΣΥΡΙΖΑ 13%, η ΔΗΜΑΡ 12%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 11%, το ΚΚΕ 11%, η Χρυσή Αυγή 5%, ο ΛΑΟΣ 3%, οι Οικολόγοι 3%, η ΔΗΣΥ 2%, η Δράση 2%, το ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% και 3,5% τα λοιπά κόμματα. Βλέπουμε λοιπόν ότι μέσα σε έξι μόλις μήνες το ΛΑΟΣ εξαερώθηκε και έμεινε μόλις με το 33% της εκλογικής επιρροής που κατέγραφε τον Οκτώβριο και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απώλεσαν ομοιογενώς το 30% ακριβώς, της εκλογικής επιρροής που κατέγραφαν τον Οκτώβριο.

Αν λάβουμε υπ’όψιν τις εξελίξεις που ακολούθησαν και τις οβιδιακές μεταμορφώσεις στην πολιτική της ΝΔ, οι Μνημονιακοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν εκλογές το Νοέμβριο ή στις 4 Δεκεμβρίου που πρότεινε ο Α.Σαμαράς και να σχηματίσουν μετεκλογικά μία κυβέρνηση με ποσοστό και των δύο κομμάτων άνω του 50%! Βλέπουμε ότι η κοντόφθαλμη πολιτική της τρόϊκα που ήθελε πρώτα να ψηφιστεί το Μνημόνιο, η δανειακή, το PSI κλπ, οδήγησε στην κατάρρευση και τα τρία κόμματα που πλέον αδυνατούν και τα τρία μαζί να συγκεντρώσουν ούτε 40%! Μέσα σε έξι μήνες, άλλαξαν τα πάντα. Ευτυχώς για τις δυνάμεις που μάχονται το Μνημόνιο…

defencenet.gr
Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart