Επικαιρότητα :
Αρχική » » Εξαπάτηση πολιτών από «δήθεν» εράνους

Εξαπάτηση πολιτών από «δήθεν» εράνους

Προσοχή στους επιτήδειους που ζητάνε χρήματα εν ονόματι δήθεν κοινωφελών οργανώσεων, εφιστά το Δίκτυο εθελοντικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης κάνοντας λόγο για προσεκτικά στημένη κομπίνα που ξεγελά με την έκδοση ακόμη και αποδείξεων. Έχουν καταγραφεί περιστατικά στο δρόμο που με το πρόσχημα της βοήθειας προς ασθενείς κοινωνικές ομάδες, νεαροί ζητούν χρήματα από περαστικούς πουλώντας τους περιοδικά ή ημερολόγια με αμφίβολα υλικό. Εκδίδουν μάλιστα και θεωρημένες αποδείξεις συγκαλύπτοντας με νομιμοφάνεια την όλη συναλλαγή. Η μέθοδος που ακολουθούν είναι απλή καθώς συστήνουν εύκολα μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία, εκδίδουν μπλοκ αποδείξεων και υπόσχονται σε όσους ενδιαφέρονται για δουλειά ότι θα πάρουν τα μισά χρήματα απ΄ όσες αποδείξεις κόψουν.

Για να προσελκύσουν «πελατεία», παραποιούν τα ονόματα μεγάλων και γνωστών οργανώσεων που ασχολούνται με το περιβάλλον ή με παιδιά και οι οποίες σπανίως βγαίνουν για εράνους». Οργανώσεις όπως η Greenpeace, ζητάνε από τους εθελοντές της στο δρόμο να εγγράφουν μόνο νέα μέλη και όχι να εισπράττουν χρήματα. Να τονιστεί πάντως ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν οι απατεώνες αυτοί καθώς μπορούν πολύ εύκολα να αλλάξουν το καταστατικό της εταιρίας τους, να την κλείσουν ή να συστήσουν άλλη σε ελάχιστο χρόνο. Οσο εύκολα δηλαδή φτιάχνονται οι οργανώσεις «βιτρίνα», τόσο εύκολα διαλύονται.

Συστήνεται τέλος στους πολίτες, όταν τους προσεγγίζουν άγνωστοι για έρανο, να ζητούν να τους επιδείξουν την ειδική άδεια που εκδίδει ο δήμος ή η περιφέρεια για τη διενέργεια εράνου και καθορίζει συγκεκριμένες μέρες και ώρες διεξαγωγής του.

Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart