Επικαιρότητα :
Αρχική » » Τέλος Ακινήτων: "Υπάρχουν ακόμα Δικαστές στην Αθήνα"

Τέλος Ακινήτων: "Υπάρχουν ακόμα Δικαστές στην Αθήνα"

Με αυτό το χαρακτηριστικό τίτλο ο κ. Α. Αργυρός, Δικηγόρος και αναπ. Νομικός Σύμβουλος του Πανεπιστημίου Αθηνών, σχολιάζει σε σχετική δήλωσή του την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ο κ. Α. Αργυρός μαζί με τον κ. Σ. Μπακάλη, ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Καλαμάτας, άσκησαν τις σχετικές προσφυγές στο Συμβούλιο της επικρατείας. Στη δήλωσή του ο κ. Α. Αργυρός εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και προαναγγέλλει την προσφυγή του στο ΕΔΔΑ δηλώνοντας χαρακτηριστικά: “Περιμένω την δημοσίευση της Αποφάσεως και θα προσφύγω στο ΕΔΔΑ ατομικά και θα ζητήσω από τον ΔΣΑ και από το Δ.Σ Καλαμάτας να προσφύγει μαζί μου ώστε να εξαφανισθεί πλήρως ο απάνθρωπος αυτός νόμος”.


“Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφού η δική μου ατομική Προσφυγή εισήχθη πρώτη στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του ΣΤΕ σε πρότυπη δίκη και παράλληλα ως πληρεξούσιος δικηγόρος του ΔΣΑ και του Δ.Σ. Καλαμάτας ασκήσαμε με τον Στάθη Μπακάλη, τις προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) και Καλαμάτας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Με τις προσφυγές μας ζητήσαμε από το ΣτΕ την ακύρωση της επιβολής του τέλους ως παράνομου και αντισυνταγματικού και επιφυλαχθήκαμε για περαιτέρω ενέργειες. Εκφράζω την ικανοποίηση μου που το ΣΤΕ προέβη σε μιαν μεγάλη τομή:

α) έκρινε το συγκεκριμένο μνημονιακό νόμο αντισυνταγματικό
β) κρίθηκε μια για πάντα ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να κόβει το ρεύμα στον κοσμάκη που δεν μπορεί να πληρώνει το “χαράτσι” αφού το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό
γ) κρίθηκε ότι το” χαράτσι” είναι νόμος περιορισμένης χρονικής ισχύος, με τεράστιες συνέπειες για το μέλλον.
Αυτό αλλάζει τα δεδομένα είσπραξης του φόρου.

Ευχαριστώ αυτούς που στήριξαν την μάχη και ιδίως τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθήνας και Καλαμάτας και τους εκλεκτούς συναδέλφους Στάθη Μπακάλη, Θ. Σχοινά και Δέσποινα Στειροπούλλου που δώσαμε την μάχη στο ΣτΕ.

Περιμένω την δημοσίευση της Αποφάσεως ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩ ΣΤΟ ΕΔΔΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΣΑ και τον ΔΣ Καλαμάτας ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Ο ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΝΟΜΟΣ.ΑΝΤΩΝΗΣ Π. ΑΡΓΥΡΟΣ
Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart