Επικαιρότητα :
Αρχική » » Παράνομη η διακοπή του ρεύματος από τη ΔΕΗ

Παράνομη η διακοπή του ρεύματος από τη ΔΕΗ

Αργά χθες το βράδυ η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σε συνδιάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε ότι η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι δεν είναι νόμιμη. 
Το πολυσυζητημένο χαράτσι στα ακίνητα που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, κρίθηκε μεν ως συνταγματικό, καθώς πρόκειται για μέτρο με προσωρινό και όχι μόνιμο χαρακτήρα, έκρινε όμως παράνομη τη διακοπή του ρεύματος στις περιπτώσεις όπου δεν μπορεί να καταστεί δυνατή η πληρωμή του. Επίσης το ΣΤΕ έκρινε ότι το χαράτσι δεν μπορεί να επιβληθεί πέραν των δύο ετών, γιατί παύει πλέον να είναι τέλος αλλά μόνιμος φόρος κάτι το οποίο είναι παράνομο. 

Υπενθυμίζεται ότι στο ΣτΕ είχαν προσφύγει οι δικηγορικοί σύλλογοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Καλαμάτας , η ΑΔΕΔΥ , το σωματείο Έλληνες Φορολογούμενοι, η πανελλήνια ένωση Φοροτεχνών και οι ιδιώτες.

Παρόλα αυτά διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή κράτησε επιφυλακτική στάση λέγοντας ότι αναμένει την κοινοποίηση της απόφασης στον οργανισμό. Φαίνεται λοιπόν ότι η ΔΕΗ θέλει να λειτουργεί ως εταιρεία και όχι ως κοινωφελής οργανισμός. Μη ξεχνάμε ότι η ΔΕΗ λαμβάνει ένα μικρό ποσοστό ως προμήθεια για την είσπραξη του χαρατσιού που ανάγεται όμως σε πόλλες χιλιάδες ευρώ στο σύνολο των εισπρακτέων ποσών.


Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart