Επικαιρότητα :
Αρχική » » Tριτοκοσμικά φάρμακα για τους Έλληνες μετά το μνημόνιο!

Tριτοκοσμικά φάρμακα για τους Έλληνες μετά το μνημόνιο!

Σαρωτικές αλλαγές στον χώρο της φαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων με έμφαση στη χρήση των γενοσήμων και τη μείωση της δημόσιας δαπάνης, φέρνει σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας που αναμένεται να ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος την ερχόμενη Τετάρτη (29-02-2012.).  Συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας θα ισχύσει υποχρεωτικά από 1/3/2012 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Σε μια εποχή που η ανεργία χτυπάει κόκκινο και οι Έλληνες αναζητούν εισοδήματα απεγνωσμένα, με έναν εφαρμοστικό νόμο για θέματα υγείας που ήρθε στη Βουλή χθες βράδυ, αναμένεται να μείνουν στο δρόμο περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι.
Σύμφωνα με όσα ορίζει ο νέος νόμος που θα τεθεί προς ψήφιση, πλέον προωθείται η αγορά αντιγράφων φαρμάκων προκειμένου να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες για τη υγεία κάτι που όμως αναμένεται να έχει σημαντικές συνέπειες στη ζωή των ασθενών. Τα φάρμακα αυτά, που προέρχονται από βιομηχανίες της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και δημιουργούν σοβαρά ζητήματα γύρω από την περίθαλψη των Ελλήνων.

Με απλά λόγια, αφήνουν όλους εμάς απροστάτευτους μπροστά στις ασθένειες και δημιουργούν μονοπωλιακές καταστάσεις στην ελληνική αγορά με ότι συνέπειες θα έχει αυτό και στις μελλοντικές τιμές αυτών των σκευασμάτων.
Με το νέο μνημόνιο, όπως αναφέρουν οι βιομηχανίες φαρμάκων, ο Έλληνας ασθενής δεν θα έχει πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη του 2012, αλλά σε σκευάσματα της δεκαετίας του '40.

Τι είναι τα γενόσημα (αντίγραφα φαρμάκων);

Είναι φάρμακα που παρασκευάστηκαν ώστε να είναι πανομοιότυπα με φάρμακα στα οποία έχει ήδη χορηγηθεί άδεια κυκλοφορίας (φάρμακα αναφοράς). Ένα γενόσημο φάρμακο περιέχει την ίδια δραστική ουσία με το φάρμακο αναφοράς και χορηγείται στην ίδια δόση για τη θεραπεία της ίδιας ασθένειας με το φάρμακο αναφοράς.
Γενόσημο προϊόν είναι ένα φαρμακευτικό προϊόν που έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ίδιο με ήδη εγκεκριμένο προϊόν (το προϊόν αναφοράς ή πρωτότυπο). Το γενόσημο προϊόν περιέχει την ίδια δραστική όπως το προϊόν αναφοράς, σε ίδια ποσότητα. Η δραστική ουσία ενός φαρμάκου είναι το συστατικό που του προσδίδει τη θεραπευτική του αποτελεσματικότητα.
Την έντονη αντίδραση του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών προκαλεί η υποχρεωτική συνταγογράφηση γενοσήμων φαρμάκων, υποστηρίζοντας ότι με την απόφαση αυτή «τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών κι επιβαρύνονται μακροπρόθεσμα άσκοπα τα ταμεία, αφού τελικά αποδεικνύεται ότι το φθηνό αποβαίνει ακριβό και επικίνδυνο».

Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart