Επικαιρότητα :
Αρχική » » Άφεση αμαρτιών για τη Siemens

Άφεση αμαρτιών για τη Siemens

Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σε ένα άρθρο με τον τίτλο «Deal για την Αθήνα» αναφέρεται στον προωθούμενο εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Siemens. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  η ελληνική κυβέρνηση και η Siemens βρίσκονται πολύ κοντά σε συμβιβασμό που θα περιλαμβάνει τόσο την καταβολή αποζημίωσης εκ μέρους της εταιρείας για τα σκάνδαλα δωροδοκίας, όσο και νέα κοινά projects συνολικού ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ. Ο συμβιβασμός αυτός, όπως σημειώνει η εφημερίδα, θα ήταν «μια συμφωνία για το μέλλον και μια αχτίδα φωτός στις αρκετά επιβαρυμένες το τελευταίο διάστημα ελληνογερμανικές σχέσεις. Αλλά και ένα μήνυμα για το πώς η γερμανική βιομηχανία μπορεί να στηρίξει την Ελλάδα και να ξεπληρώσει το δικό της χρέος.

Γνωστές επιχειρήσεις όπως η
Siemens, Daimler, MAN και Ferrostaal λάδωναν επί χρόνια, ίσως και δεκαετίες στην Ελλάδα και με αυτό τον τρόπο ενίσχυσαν ένα διεφθαρμένο σύστημα, το οποίο απειλεί να βουλιάξει τη χώρα».  Έρχονται λοιπόν τώρα και ζητούν άφεση αμαρτιών, επιστρέφοντας λίγα ψίχουλα από τον πακτωλό δισεκατομμυρίων που έφυγαν από τη χώρα σε μίζες και υπερκοστολογήσεις.
Η κυβέρνηση φέρεται να είναι ικανοποιημένη από αυτή την εξέλιξη, δηλώνοντας ακόμα μία φορά υποταγή και δουλοπρέπεια. Oι Γερμανοί φαίνεται ότι έχουν θορυβηθεί από τις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού και στις αναφορές περί μποϋκοτάζ των γερμανικών επιχειρήσεων και προϊόντων και αυτή η κίνηση εξωδικαστικού συμβιβασμού φαντάζει μάλλον συμβολική παρά ουσιαστική.

Το Δ’ Ράιχ είναι παρόν και αν δεν αντιδράσουμε και δεν αντισταθούμε το μέλλον δεν διαγράφεται αισιόδοξο.

Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart