Επικαιρότητα :
Αρχική » » Επιστολή - Απάντηση προς Ουρπιλάϊνεν

Επιστολή - Απάντηση προς Ουρπιλάϊνεν


Οι "oυδέτεροι"

Μετά τη λήξη του Β' Π Π, με βάση τις ισορροπίες που διαμορφώθηκαν μεταξύ των νικητών, η Φινλανδία και η Αυστρία απέκτησαν το καθεστώς της "ουδετερότητας". Με απλά λόγια, εκτός από το καλό "φιλέτο" του ταμείου Μάρσαλ (μεγαλύτερο, φυσικά, απ' την Ελλάδα!) που εισέπραξαν, οι σύμμαχοι του Χίτλερ έγιναν τα χαϊδεμένα παιδιά Δύσης και Ανατολής, δέχτηκαν πακτωλό επενδύσεων και -το πιο σημαντικό- ξέχασαν επί δεκαετίες τις "αμυντικές δαπάνες"!
Ο μύθος που τις συνόδευε ήταν αυτός των "προοδευτικών, δεκτικών κοινωνιών", όπου όλα λειτουργούσαν άψογα και πρωτοποριακά. ΄Ολα αυτά κατέρρευσαν, μαζί με την ΕΣΣΔ!
Ειδικότερα η Φινλανδία παρέμεινε όλες αυτές τις δεκαετίες βαθειά αντιδραστική και έντονα φιλοφασιστική! Δεν απαρνιέται κανείς εύκολα την ιστορία του!

Η σημερινή υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, η "αξιότιμη" κυρία Γιούτα Ουρπιλάϊνεν, γεννήθηκε το 1975, σπούδασε Παιδαγωγική στη Φινλανδία και τη Βιέννη (σύμπτωση;), εργάστηκε για λίγο ως εκπαιδευτικός και παράλληλα ξεκίνησε μια εντυπωσιακή πολιτική καριέρα., κατ' αρχήν σε τοπικό κοινοβούλιο και το 2003 (σε ηλικία μόλις 28 ετών!) ως βουλευτής του εθνικού κοινοβουλίου. Πέντε χρόνια αργότερα κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ("συντροφάκι" του γιοργάκι!) και μετά τις εκλογές του Απριλίου 2011 συμμετέχει στην κυβέρνηση των Συντηρητικών με το κόμμα της.
Σε ομιλία της στην Ομοσπονδία Φινλανδικών Επιχειρήσεων (τον αντίστοιχο ΣΕΒ...), η "προοδευτική" υπουργός χαρακτήρισε την Ελλάδα:

"καρκίνο της Ευρώπης"!!!

Αυτή η πρωτοφανής λεκτική προσβολή (ακόμα και εν μέσω τόσων άλλων...), όχι μόνο πέρασε στα ψιλά, αλλά δεν απαντήθηκε ούτε καν από τον ΄Ελληνα συνάδελφό της, τον έτερο ευτραφή αντιπρόεδρο και επίδοξο αρχηγό του "αδελφού κόμματος" τής εν λόγω κυρίας!
΄Οπως γίνεται συχνά στα δύο αυτά δραματικά χρόνια, πρέπει μόνοι μας να υπερασπιζόμαστε την τιμή και υπόληψη της χώρας μας! ΄Ολοι στρατιώτες, για να τους αποκρούσουμε! Σας στέλνω την επιστολή μου προς αυτή την ανεκδιήγητη, που θα δημοσιευτεί στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ως πρωτοσέλιδο!


«Αξιότιμη» κ. Ουρπιλάϊνεν,

δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν διαβάσετε αυτή την επιστολή εσείς, κάποια γραμματέας σας ή και κανένας απολύτως. Απευθύνεται κυρίως στους συμπατριώτες μου και θα δημοσιευτεί στην μόλις 47 ετών εφημερίδα μας.
Εάν η αγγλική μετάφραση απ’ τα φιλανδικά είναι σωστή, σε ομιλία σας στην Ομοσπονδία Φιλανδικών Επιχειρήσεων αποκαλέσατε την Ελλάδα «καρκίνο της Ευρώπης». Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε αρκετές εξηγήσεις γι’ αυτή τη φράση της ντροπής, αλλά και πάλι δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Δεν είστε το μόνο πρόσωπο και η Φιλανδία η μόνη χώρα, που συμπεριφέρεται στην Ελλάδα όπως σε γουρούνι (P.I.G.)!
Φαίνεστε πολύ νέα για να θυμάστε την ευρωπαϊκή ιστορία της δεκαετίας του 40. Δεν έχω δει ποτέ φιλανδικό βιβλίο Ιστορίας. Ως πρώην εκπαιδευτικός, τι λέτε στα παιδιά σας για το ρόλο του Ελληνικού Έθνους στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου; Ακούσατε ποτέ για τη νίκη του λαού μας απέναντι στη φασιστική Ιταλία; Ήταν μόλις η δεύτερη νίκη συμμαχικού στρατού εναντίον στρατού του Άξονα. Η πρώτη ήταν αυτή του Κόκκινου Στρατού εναντίον της φασιστικής Φιλανδίας! Σύμπτωση; Δε νομίζω!
Υπάρχει τίποτε γραμμένο στα βιβλία Ιστορίας του «καταπληκτικού» εκπαιδευτικού σας συστήματος, για την θρυλική ελληνική Αντίσταση κατά της γερμανικής κατοχής. Για τις χιλιάδες εκτελέσεις και τα καμένα χωριά;
Και για την μεταπολεμική μας Ιστορία; Για τον αιματηρό εμφύλιο, που κατέστρεψε ό,τι είχε μείνει όρθιο; Για την Ελλάδα ως… «φρούριο της Δύσης», στα «κομμουνιστικά» Βαλκάνια; Για το τεράστιο κόστος της «Άμυνας» (το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν στο ΝΑΤΟ!), που επί πέντε σχεδόν δεκαετίες υποχρεώθηκε να πληρώνει ο φτωχός λαός μας;
Μάλλον όχι! Ίσως επειδή ήσασταν τόσο απασχολημένοι με το κτίσιμο του δικού σας «παραδείσου». Υπερασπιζόμενοι, όχι τον λεγόμενο «ελεύθερο κόσμο» (όπως υποτίθεται ότι κάναμε εμείς…), αλλά την «ουδετερότητά» σας! Με τις εγγυήσεις της ΕΣΣΔ, μαζί με τα ισχυρά πλεονεκτήματα ενός ανθηρού διμερούς εμπορίου και με μηδενικές αμυντικές δαπάνες! Η «παγκόσμια κοινότητα» δέχτηκε να είναι «ουδέτερη» η Φινλανδία, αλλά όχι η Ελλάδα-παγκόσμιο σύμβολο!!!
Ίσως, όμως, να μην ήταν η Ιστορία το αγαπημένο σας μάθημα!
Βέβαια, ούτε η… «τρέχουσα Ιστορία» μοιάζει να είναι το στοιχείο σας! Αλλιώς δεν θα κατηγορούσατε την Ελλάδα ως… «καρκίνο»!

Θα είχατε ακούσει για τη Lehman Brothers,για τη Goldman Sachs και για τον αμερικανικό «καπιταλισμό του καζίνο», που είναι υπεύθυνος για αυτή την παγκόσμια κρίση, ήδη από το 2008. Για τους παρασιτικούς «οίκους αξιολόγησης», που στοχοποιούν τους «αδύναμους κρίκους»;
Μάλλον δεν θέλετε να ξέρετε για όλα αυτά. Προτιμάτε να πιστεύετε και να ανακυκλώνετε την άθλια άποψη, ότι η Ελλάδα είναι η μόνη υπεύθυνη στον κόσμο γι’ αυτή την Κρίση. Η Ελλάδα και οι «τεμπέληδες, άχρηστοι, ψεύτες» κάτοικοί της!
Δεν φταίτε εσείς. Οι Κινέζοι λένε ότι: «δε μπορείς να ζητάς βούρτσα μαλλιών από έναν φαλακρό»! Κάνετε ό,τι μπορείτε και λέτε ό,τι ξέρετε. Εμείς έχουμε ανοιχτό λογαριασμό με τους ηγέτες μας, που έδωσαν σ’ εσάς και τους ομοίους σας το δικαίωμα να μιλάτε για μια χώρα – σύμβολο μ’ αυτόν τον ξεδιάντροπο τρόπο!
Σας ευχαριστώ που κρατάτε ζεστή την οργή μας, όχι βέβαια εναντίον σας (είστε περίπου ένα μηδενικό στην Παγκόσμια Ιστορία!), αλλά κατά των ηγετών μας. Άνθρωποι σαν κι εσάς, μας υπενθυμίζουν το καθήκον μας, να τιμωρήσουμε αυτούς τους ηγέτες για την ζημία που προκαλούν σ’ αυτό το σύμβολο. Θα το υπερασπίσουμε και πάλι, πολύ σύντομα. Δεν θα αφήσουμε αυτό το καθήκον σε «βαρβάρους», που επιτρέπουν στον εαυτό τους να αποκαλούν την Ελλάδα… «καρκίνο»!Χρήστος Α. ΦωτιάδηςΜοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart