Επικαιρότητα :
Αρχική » » Σωματείο για τη διαγραφή του Ελληνικού χρέους

Σωματείο για τη διαγραφή του Ελληνικού χρέους

Με βασικό στόχο τη διαγραφή του ελληνικού χρέους, αναγνωρίστηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, το καταστατικό της Κίνησης πολιτών «Η ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ» που προσπαθεί μέσα από τη συγκέντρωση υπογραφών να δρομολογηθούν εκείνες οι διαδικασίες που θα απαλλάξουν τη χώρα μας απ' το «ειδεχθές, επονείδιστο και καταστροφικό», όπως το χαρακτηρίζει χρέος.

Ως θεμελιώδης αρχή της Κίνησης είναι η συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών από ευρωπαίους πολίτες ώστε να ψηφιστεί νόμος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο οποίος να αναλογεί στο νομοθετικό μέτρο της «σεισάχθειας», που είχε καθιερώσει ο Σόλων στην Αρχαία Αθήνα , για την κατάργηση δημοσίων και ιδιωτικών χρεών.

Η απόσειση του χρέους αλλά και η απαγόρευση του μελλοντικού δανεισμού στην Ευρώπη, είναι, όπως αναφέρει η Κίνηση, η μόνη διέξοδος Σύμφωνα με τα μέλη της Κίνησης.

H δυνατότητα καθιέρωσης νόμου στην ΕΕ, εφόσον συγκεντρωθούν υπογραφές από ένα εκατομμύριο ευρωπαίους πολίτες, περιέχεται στην Συνθήκη της Λισσαβόνας, ενώ όπως τονίζουν το εγχείρημα βρίσκει ανταπόκριση στην Ελλάδα και σε σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Ως μέλη μάλιστα, όπως αναφέρει η Κίνηση, εγγράφονται πολίτες από την Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Πολωνία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, η Σλοβενία, Σουηδία κ.λ.π.


Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart