Επικαιρότητα :
Αρχική » » Το PSI, το δάνειο και οι απαιτήσεις της Τρόικα

Το PSI, το δάνειο και οι απαιτήσεις της Τρόικα

Πολύ κοντά στην τελική συμφωνία βρίσκονται πλέον οι τράπεζες και η Τρόικα, για το ποσοστό του χρέους που θα γίνει το κούρεμα. Τι θα ζητήσει όμως η Τρόικα από τον Ελληνικό λαό, μέσω του υπάλληλου τους, κύριου Παπαδήμου ως αντάλλαγμα; Μην ξεχνάμε ότι εκκρεμεί και το νέο δάνειο, που είναι προγραμματισμένο να δοθεί μόνο αν τηρηθούν όλα τα συμφωνηθέντα.
Τα εισοδήματα των ιδιωτικών υπαλλήλων έχουν μπει στο στόχαστρο και όλοι αναρωτιούνται γιατί τόσο μεγάλη επιμονή στην μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.
Ένα είναι σίγουρο. Η  μείωση των μισθών δεν πρόκειται να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα. Ακόμα και αν ο μισθός πέσει στα 50.00€ δεν πρόκειται να γίνουμε ανταγωνιστικοί αν δεν αλλάξουν οι διαδικασίες στην παραγωγή με εφαρμογή νέων τεχνολογιών και αν δεν γίνουν νέες επενδύσεις.
Η μείωση των μισθών θα επιφέρει μείωση της κατανάλωσης με ευεργετικές επιδράσεις στο ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών καθώς μεγάλο μέρος από αυτά που καταναλώνουμε εισάγονται. Αυτή όμως είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη μεριά λέει ότι περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης, θα φέρει μεγαλύτερη ανεργία, με λουκέτα σε ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις.

Πρέπει λοιπόν οι κυβερνώντες να εξετάσουν ενδελεχώς και με τη βοήθεια επιστημονικών συνεργατών όλα τα ενδεχόμενα και να μην προβούν σε βεβιασμένες κινήσεις που επιτάσσονται από ξένα κέντρα. Μην μας διαφεύγει ότι το σχέδιο της Τρόικα μέχρι τώρα έχει αποτύχει παταγωδώς με όλες τις συνέπειες που βιώνουμε.

Συμφωνούμε ότι ο έλληνας πρέπει να αναθεωρήσει τον τρόπο που ζούσε μέχρι σήμερα και να αναζητήσει νέους επαγγελματικούς ορίζοντες. Η γεωργία και η κτηνοτροφία που τόσο έχουν παραμεληθεί την τελευταία δεκαετία, μπορούν να δώσουν πνοή στην Ελληνική οικονομία. Ο ορυκτός πλούτος πρέπει επιτέλους να αξιοποιηθεί και οι τουριστικές επιχειρήσεις να δείξουν το καλύτερο τους πρόσωπο για να μην χαθεί ούτε ένας επισκέπτης.
Υπάρχει φως στον τούνελ χωρίς να θιγούν περαιτέρω τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων. Για αυτό να σκεφτούνε καλά οι κυβερνώντες πριν προχωρήσουν σε κινήσεις που θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην οικονομία και να έχουν υπόψη ότι  μία λάθος κίνηση, θα μας πάει στο μονοπάτι όπου δεν υπάρχει γυρισμός. 
Μοιραστείτε το :

Διαβάστε Επίσης

ΑΡΧΕΙΟ

 
Υποστήριξη : K-Smart IT Business Solutions |
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Αγαπώ την Ελλάδα - All Rights Reserved
Σχεδίαση K-Smart